FACEBOOK

Itt a trieszti csapat!

Itt a trieszti csapat!
hozzászólás, 2016.03.28.

Benedek Tibor húsvét hétfőn kihirdette az április 3-10-i trieszti olimpiai selejtezőtornán részt vevő magyar válogatott névsorát.

A csapat:

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor - kapusok,
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


Mivel a 16-os keretben három-három kapus és center volt, számítani lehetett arra, hogy a szűkítéskor e két poszt jelöltjei közül esik ki egy-egy ember. A harmadik pedig a kapásoldalról került ki, ott hárman versenyeztek két helyért.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Az Eb-t és az elmúlt időszakot, a válogatott legutóbbi két hetét néztem inkább, így például Bátori Bence bármennyire jó teljesítményt nyújt a klubjában, nekem elsősorban a válogatottban való szereplés számít. Azt gondolom, hogy számomra talán most volt a legnehezebb eldönteni, hogy Manhercz Krisztián, Bátori Bence és Erdélyi Balázs közül ki essen ki. Mindhárman ott voltak az Eb-n, viszont a másik oldalon Zalánki Gergőt mindenképpen szeretném játszatni Trieszben, ezért a kapás oldalon a három ember közül az egyiknek ki kellett maradnia.

Ami a másik két posztot illeti: Bedő Krisztián nagyon jól teljesít, de talán neki van a legnehezebb dolga, nem könnyű bekerülni a csapatba arra a posztra, ahol Kis Gábor és Hárai Balázs játszik, Lévai Márton pedig nem tudott annyival jobb teljesítményt nyújtani, hogy a már Eb-n szerepelt Bisztritsányi Dávidot kiszorítsa.

A felkészülés Budapesten folytatódik, (a keretből kiesett három ember továbbra is segíti a  munkát), a csapat pénteken utazik Triesztbe, ahol vasárnap 15.10-kor a franciákkal játsszuk első meccsünket.

AZ ÁPRILIS 3-10-I TRIESZTI OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA PROGRAMJA