FACEBOOK

Már a belgrádi szintről folytatódik a felkészülés

Már a belgrádi szintről folytatódik a felkészülés
hozzászólás, 2016.03.22.

Egy kis szabadság után Budapesten, a Komjádiban folytatta a munkát Benedek Tibor 16-os trieszti kerete. A délelőtti edzés utolsó szakaszára a sajtó is hivatalos volt.


A felkészülés programjain készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Benedek Tibor elégedetten nyilatkozott az újságíróknak. Ahogy az lenni szokott, szép türelmesen mondta el külön külön minden érdeklődőnek ugyanazt: remek volt a németországi edzőtábor, a fő célt sikerült elérni, a csapat már most elérte a belgrádi szintet, tehát nagyjából ott tartanak, ahol az Eb végén abbahagyták, innentől kezdve erre igyekeznek még néhány lapáttal rátenni a fiúk. A legnépszerűbb Varga Dániel, Varga Dénes és Nagy Viktor volt a média képviselői számára, de többen kérdezték Kis Gábort, Decker Ádámot, Szivós Mártont és Manhercz Krisztiánt is.

Amíg azonban eljutottak a nyilatkozatig, kemény programot teljesítettek a keret tagjai. A tornaterem után a vizes edzés úszással kezdődött, majd két részre oszlott a társaság és a két kapunál viktóriázás következett. Nem kímélték egymás a játékosok, a közelharc legkíméletlenebb módjait alkalmazta mindenki, időnként egy perc is eltelt, mire valaki meg tudta fogni a labdát.

Benedek Tibor időnként megszakította a játékot, s ekkor a fiúk keresztbe úsztak néhány hosszt, hogy újult erővel folytathassák a vízi birkózást.

Az edzés utolsó szakaszában kapura lövöldöztek, de ebben is volt némi csavar, egymást váltották a kapuban - a mezőnyjátékosok! Nagy Viktor, Bisztritsányi Dávid és Lévai Márton pozíciója nincs veszélyben, noha a pótkapusok nem ügyetlenek, többen is megpróbáltak akrobatikus mozdulattal, lábbal is védeni.

Mostantól fogva egész napos programokat teljesítenek a kerettagok, délelőtt és délután is kemény foglalkozások lesznek - szerdától közösen a szintén Triesztre készülő spanyol válogatottal.

A jelenlegi keret:

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor, Lévai Márton - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


AZ ÁPRILIS 3-10-I TRIESZTI OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA PROGRAMJA

VLV-VIDEÓ:


Nagy Viktor a vlv-nek


- Szervusz, Viktor! Elkezdődött a felkészülés utolsó szakasza, ez volt az első edzés Pesten, mióta visszajöttetek. Először szeretnélek megkérdezni, hogy a német út milyen volt?

- Nagyon jó! Régen volt ilyen jó külföldi utazásunk, ahova ilyen összetartás-jellegű apropóból mentünk ki. Nagyon-nagyon jó fogadtatásunk volt, a nürnbergi focicsapat buszát küldték, terülj-terülj asztalkám volt a buszon, tehát nagyon-nagyon kedvesen fogadtak minket. Utána nem Nürnbergbe, hanem egy onnan másfél órányira lévő kisebb városba buszoztunk, ahol nagyon jó volt a szállás. Azért mondom ezt így, mert meglepően jó volt az étkezés is, kevés helyen találkozunk olyannal, ami itt ért minket, hogy reggeli, ebéd, vacsora - mindegyik 10 pontos volt. És mellette jókat edzettünk, jó meccseket játszottunk, úgyhogy abszolút nagyon jó élmény volt.

- A csapat mennyire érett össze ez alatt a három nap alatt?

- Azt hiszem, hogy maximálisan. Amit elvárhattunk ettől a három naptól, azt megkaptuk, igazából. Összehangolódtunk, újra kialakultak a kapcsolatok – mert ugye a bajnokságban voltak azért kisebb-nagyobb harcok, de azt itt már el kell felejteni. És ez a túra pont jó volt arra, hogy ha valakinek volt valami sérelme a másikkal szemben, akkor azt megbeszélte. Nagyon jó kis túra volt.

- Mit vársz ettől a héttől?

- Azt várom, hogy nagyon elfáradunk. A spanyolokkal fogunk játszani barátságos kétkapukat, de azt várom, hogy azért így fáradtan is próbáljunk meg odakoncentrálni, és jó teljesítményt nyújtani. Ez a lehető legnehezebb, amikor mellette még edzeni is kell, keményen. De a jövő héten már nem lesznek annyira kemény edzések, szerintem, úgyhogy ez az a hét, amit a konditeremben és a vízben is meg kell tolni. A ma délelőtti első edzés pont ezt mutatta. És ennyi, nagyon elfáradtam, nem jut eszembe más :-)

- Délután van egy-két órád pihenni, aztán este újra edzés.

- Így van, hat órától kezdődik.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



vlv-fotók az edzésről