FACEBOOK

Németország-Magyarország 8:13

 Németország-Magyarország 8:13
hozzászólás, 2016.03.19.

Magabiztos győzelemmel zárta a németekkel közös würzburgi edzőtáborozást a magyar válogatott. Benedek Tibor, Varga Dániel, Lévai Márton és Decker Ádám a vlv-nek.

Nem hivatalos, barátságos találkozó

Németország-Magyarország 8:13 (2:4, 0:3, 1:1, 5:5)
Würzburg, v.: Sonnenfeld, Zierzow (mindkettő német)
Németország: Kong, Bukowski Van der Bosch 1, Real 2, Preuss, Jüngling, Nossek 2, Schüler 1, M. Stamm, Oeler, M. Restovics, Eidner, Höhne, mateo Csuk 2, Obschernikat. Szövetségi kapitány: patrick Weissinger
Magyarország: Nagy V., Bedő 2, Bátori, Erdélyi 1, Vámos 2, Hosnyánszky 3, Decker Á., Szivós 1, Varga Dániel 1, Manhercz K. 1, Kis G., Hárai 2, Zalánki, Lévai (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 6/11, ill. 5/9
Gól - ötméteresből:  1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Varga Dániel

A meccsre Bisztritsányi Dávidot és Varga Dénest nem nevezte a kapitány a Würzburgban tartózkodók közül.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

Köszönjük a fotókat, videókat és a szöveges élő közvetítésünkhöz nélkülözhetetlen segítséget a helyszínen tartózkodó Papp Balázsnak és Tóth Benedeknek!


A BeLa Sportfotó képei


VLV-VIDEÓ:


Jönnek a fiúk



Bemutatás Würzburgban


Hajrá magyarok!


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Kiegyenlített teljesítményt nyújtott a csapat, örölök, hogy nem volt nagy hullámzás a három nap alatt. Ezeken a meccseken egy ötgólos győzelemért nagyon meg kell küzdeni, mert mindenki keményen harcol végig. Szerintem ekkora különbség van a két csapat között és ezt az eredményekben "hozni tudtuk". Talán valamivel több gólt lőhettünk volna, volt egy két nagyobb helyzet, ami kimaradt, de szerintem ahhoz képest, hogy három napja dolgozunk, ez így megfelelő volt.

- Kötelező megkérdeznem, hogy Varga Dénesnek volt-e valami baja, azért nem játszott a meccsen?

- Nem, nincs semmi baja.

- Akkor csak "szükséged volt" a posztjára, hogy másokat megnézz ott?

- Így van.

- A kapusokkal hogy vagy megelégedve?

- Mindhárom kétkapura az volt a jellemző, hogy az első két negyedben sokkal kevesebb gólt kaptunk, most nem tudom megmondani, hogy ez "kapuskérdés" volt-e vagy a védekezésünk gyengült meccs közben, de tény, hogy ez tendencia volt.

- Összességében az utat hogy értékeled?

- Nagyon jó volt. Jó helyen voltunk, jól éreztük magunkat, jó edzéslehetőség volt, kezdünk is összeszokni, úgyhogy nagyon meg vagyok elégedve az úttal.

- Voltak magyarok a meccsen?

- Igen, a nézőknek körülbelül a fele magyar volt, ez olyan száz embert jelent. A végén pedig a szokásos volt a forgatókönyv, aláírások közös fényképek készítése.


VARGA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Olyan meccs volt, amilyennek egy németországi német-magyarnak lennie kell. Az ellenfelünk hajtott, küzdött, szerette volna megmutatni az oroszlánkörmeit, de mi ezt nem hagytuk.

Kimondottan jó első félidőt produkáltunk, ami leginkább abban mutatkozott meg, hogy csak két gólt kaptunk, de elöl is voltak "jó mozdulatok".

A második félidőben már több volt a hiba, ez főleg kapkodásból, a kapott gólok tekintetében pedig figyelmetlenségből adódott, de összességében ez egy magabiztos győzelem volt, ami alapvetően jó játékkal párosult.


LÉVAI MÁRTON a vlv-nek:

- Várható volt az előző két kétkapu alapján, hogy nekünk fognak esni az elején, ez meg is történt, de a jó szoros védekezéssel és lefordulásokkal sikerült kifárasztanunk őket, miközben a jó védekezésnek hála, kevés gólt kaptunk és a kialakult különbséget gyakorlatilag végig tartani tudtuk. Az erős védekezésben és a lefordulásokban kicsit elfáradtunk, de a különbség, amit az elején "közé tudtunk rakni", meghozta a sikert.

- A teljes túrát, a három napot hogy értékeled?

- Jó volt. Úgy érzem, mindenki belerázódott, azért a válogatott egy másik szint, de ez alatt a három nap alatt mindenkinek sikerült "visszaszoknia". A lendület megvan, nyertük a kétkapukat is, szerintem jó úton vagyunk.

- A jövő héttől mit vársz?

- A spanyolokkal kétkapuzunk majd, ami azért lesz hasznos, mert ők teljesen más stúlust játszanak és a kvalifikációs tornán is különböző stílusú ellenfelekkel kell majd meccselni. Ugyanezt a színvonalat várom a csapattól, úgyhogy szerintem azokat a kétkapukat is hozni fogjuk. Egyre jobban érik össze a csapat.


DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- A mai mérkőzés az első félidőben azt hozta, amit szerettünk volna elérni, azaz kevés gólt kapni és nyugodtan végigjátszott támadásokkal kihasználni, ha hibázik az ellenfél. Ez sikerült, de a második félidőre szerintem picit megkopott a figyelmünk. Sok jó taktikai megoldás volt, még ha nem is sikerült mindet gólra váltani, de látszott a gyakoroltak tudatos alkalmazása. Az elmúlt három napot kimondottan hasznosnak éreztem. Egyrészt a klubokból "összegyűlve" ez alatt a három nap alatt újra kialakult a "válogatott-hangulat", az, hogy öt napja még egymás ellen, de ma már egymásért küzdöttünk. Másrészt úgy érzem, hogy az Eb-felkészülés alatt elkezdett taktikai elemek, a védekezés tovább rögzül és fejlődik, ami szinte napról napra érzékelhető.

- A jövő héttel kapcsolatos várakozásaid?

- Ennek az érezhető fejlődésnek a folytatását várom parton és vízben egyaránt. Illetve azt, hogy gondolkodás nélkül, ösztönösen jöjjenek a jó mozdulatok bekkelés közben, mert most még hiányzik ez az érzés.


A fiúk holnap hazautaznak, hétfőn szabadnapot kapnak, az edzések kedden folytatódnak Budapesten, immár a szintén Triesztre készülő spanyol válogatottal közösen.

A würzburgi különítmény:

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor, Lévai Márton - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


AZ ÁPRILIS 3-10-I TRIESZTI OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA PROGRAMJA