FACEBOOK

Würzburgi anzix

Würzburgi anzix
hozzászólás, 2016.03.17.

Eltelt az első munkás hétköznap Würzburgban. Esti beszélgetés Benedek Tiborral.

Két edzést tartott első teljes würzburgi napján a trieszti olimpiai selejtezőtornára készülő magyar válogatott. A körülmények ideálisak, a szálloda több mint rendben van és a svédasztalos étkezést is nagyon jónak minősítették azok a játékosok, akikkel beszéltünk.

Érdekesség, hogy a helyiek úgy oldották meg csapatunk városon belüli szállítását, hogy három kisbuszt állítottak a szálloda elé, s átadták a slusszkulcsokat. Az egyik kocsit a csapat német kísérője, a másik kettőt Gergely István és Benedek Tibor vezeti, ők szállítják a játékosokat edzésre és vissza. :-)

A szövetségi kapitányt késő este faggattuk a csütörtöki napról.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Délelőtt előbb önállóan edzettünk egy órát, utána emberelőnyt-emberhátrányt gyakoroltunk a németekkel. Este négy negyedes kétkaput játszottunk a németekkel.

- Amit, úgy tudom, hogy megnyertünk. Ezen milyen tapasztalatokat szereztél? Hogy ment?

- Még csak most kezdtünk el gyakorolni, úgyhogy a legfontosabb nyilván az volt, hogy azokat a játékelemeket, amiket az Eb végén "abbahagytunk", most elkezdjük újra csinálni, begyakorolni. Ez volt a fő cél, meg persze az, hogy kezdjünk összeszokni.

- Mindenki játszott? A három kapus közül ki védett?

- Viktor pihent, az első két negyedben Bisztritsányi védett, utána Lévai. A mezőnyjátékosok mind játszottak.

- A németek milyenek? Ért titeket valami meglepetés?

- Visszahívták az összes idősebb játékosukat, úgyhogy a legjobb nevekből áll ez a német válogatott, láthatóan nagyon fontos nekik, hogy megszerezzék az olimpiai részvétel jogát. Küzdenek, ahogy szoktak, sokat úsznak, harcosak, verekszenek, úgyhogy jó tapasztalatokat hoz a velük való játék.


A németországi edzőtáborozáson jelen lévő játékosok:

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor, Lévai Márton - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.