FACEBOOK

Eger-OSC 11:7 - Szolnok-Eger döntő lesz!

 Eger-OSC 11:7 - Szolnok-Eger döntő lesz!
hozzászólás, 2016.03.14.

Behúzta az Eger az OSC elleni rangadót és már a Szolnok elleni bajnoki döntőre készülhet. Nyilatkozatok, gólok Egerből és a Kőér utcából.

Bajnoki felsőház, középszakasz, 6. forduló

Szombaton játszották:

Szeged-Vasas 16:4 (3:1, 4:0, 4:1, 5:2)
G.: Manhercz K. 5, Kiss Cs. 3, Sedlmayer 2, Chilkó, Sánta, Zsigri, Manhercz Á., Palotás, Kunac, ill. Burián, Steinmetz Á., Simon H., Delgado

Március 14., hétfő

FTC-Szolnok 5:13 (2:3, 1:5, 1:2, 1:3)
G.: Roach 2, Dőry, Kolozsi, Swift, ill. S. Mitrovics 4, Varga Dénes, Alekszics, Madaras 2-2, Kiss G., Varga Dániel, Gocics

Eger-OSC 11:7 (2:1, 2:3, 4:1, 3:2)
G.: Szivós 3, Hárai, Erdélyi, Biros P. 2-2, Vapenszki, Zalánki, ill. Bátori 2, Graham, Gór-Nagy, Bundschuh, Kovács G., Salamon

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ TUDÓSÍTÁSA

VLV-VIDEÓK (M4 Sport):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.


Vincze Balázs az M4-nek

- Itt áll mellettem Vincze Balázs. Három jó és egy kevésbé jó negyedet produkált az OSC ezen a mérkőzésen. Mi történt a harmadik játékrészben?

- Nyilvánvalóan elfáradtak a játékosok.

- Ez a mai mérkőzéstől jött fáradság volt vagy sokkal inkább az elmúlt heteknek köszönhető?

- Ezen a mai meccsen egy játékossal kevesebben voltunk, egy olyan játékossal, aki szívét-lelkét beletette, mint ahogyan a többiek is. Ez azért azokon a gondokon, amikkel ebben az egész szezonban küzdünk, sokszor át tudta lendíteni a csapatot, most ez nem adódott meg.

Két negyedig kétszer két góllal elment az Eger, ezt vissza tudtuk hozni. A harmadik negyedben már nem volt energia arra, hogy azokat a lépéseket, amelyekkel az Eger elénk lépett, azokat viszonozni tudjuk. Egyértelmű, hogy ez fizikálisan jött ki és nem azért, mert aluledzettek a játékosok, hanem azért, mert ezt az extra terhelést hetek óta folyamatosan, két-három naponta, ilyen magas szintű ellenfelek ellen nem lehet bírni.

- Köszönjük szépen és sok sikert kívánunk a bronzmérkőzéshez!

(Lejegyezte: Enikő)



Dabrowski Norbert az M4-nek

- Érkezik hozzánk a győztes vezetőedző, Dabrowski Norbert, akinek nemcsak a győzelemhez gratulálok, hanem a döntőhöz is. A legnagyobb riválist háromból háromszor sikerült legyőzni ebben a szezonban. Mi döntött a mai mérkőzésen az Eger javára?

- Nagyon kavarognak bennem az érzelmek és azt gondolom, hogy a végére elfáradt a csapatom és én is. Nem tudom, szerintem az döntött, hogy most jobbak voltunk, mint csapat.

- Mivel jobb ebben a szezonban az OSC-nél az Eger, Dabrowski Norbert szerint?

- Nem tudom most megmondani. Azt gondolom, hogy ha egyszer nyer egy csapat az lehet véletlen, ha kétszer az már nem annyira, ha háromszor, az már biztos nem az. Azért mi egy új csapatot építettünk és ugyanazokkal a nehézségekkel küszködtünk idén is, mint tavaly, de most sikerült megoldanunk, mert egy évvel érettebbek vagyunk, úgyhogy talán ez az.

- Következik egy hosszabb válogatott szünet és még hátra van két mérkőzés a középszakaszból is. Ez elegendő és megfelelő felkészülésül szolgáltathat a bajnoki fináléra?

- Nagyon nem tudunk készülni, mert három vagy négy játékosom lesz itt, ami azt gondolom, hogy nagyon nagy öröm nekem, mert az, hogy ezek a játékosok trófeákért, győzelmekért játszanak itt, az egy dolog, de az idén az olimpia éve van és emellett nem mehetünk el. Hat játékos bekerült az olimpiai selejtezőre készülő csapatba, ami nagyon fontos a magyar vízilabdának, úgy érzem, hogy a szezon elején mindent odaadtam volna ezért. Ez most mindennél fontosabb.

- Picit azért most már tekinthetünk bátrabban előre, egészen a fináléig, ahol a Szolnok lesz az ellenfél. Mire lehet számítani ez ellen a Szolnok ellen?

- Üzenem, hogy kössék fel a gatyájukat, mert nem mehetnek biztosra. Azt gondolom, hogy jobb csapat, mint mi, sok meccs lesz és ez nehezebb, mint egy meccs a kupadöntőben, de várom őket.

- Köszönjük szépen Dabrowski Norbertnek az értékelést.

(Lejegyezte: Enikő)



Biros Péter az M4-nek


- Néhány perccel a találkozó vége után még zúg a "Biros Peti! Biros Peti!",  illetve a "Legenda! Legenda!" skandálás az egri szurkolóktól és hát nem véletlen ez, hiszen ismét vezére volt a csapatának Biros Péter, akinek talán ez volt az utolsó mérkőzése az OSC ellen. Milyen emlék marad ez a találkozó?

- A lényeg az, hogy nyertünk. Egyre fogynak a csapatok, amelyek ellen játszhatok, most az OSC volt az utolsó, amellyel már nem fogok játszani. Jó érzés volt. Nyilván, ezzel bebiztosítottuk a döntőbe jutásunkat. Nyilván dupla siker, hogy három pontot is szereztünk és nyertünk. Jó érzés.

- Sőt, egy csapat maradt még gyakorlatilag amellyel még több mérkőzésed is lesz, ez pedig a Szolnok a bajnoki fináléban. Te hogyan tekintesz a döntő elé?

- Egyelőre sehogy, erre az egy hónapra tekintek, amikor nem lesznek mérkőzések, hanem edzések. Szurkolhatunk a magyar válogatottnak, hogy kijusson a riói olimpiára, úgyhogy ez a hét most pihenéssel, edzésekkel telik. Szerintem még nagyon messze van, ezzel most nincs értelme foglalkozni. Persze, ha oda jutottunk a döntőbe akkor szeretném megnyerni, de ez tényleg nagyon messze van még, úgyhogy ezzel szerintem nincs értelme foglalkozni.

- Meglátjuk. Köszönjük szépen Biros Péternek.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Szivós Márton az M4-nek


- Szivós Márton érkezik, akinek gratulálok a győzelemhez. Te akár már két nappal előre is tekinthetsz, hiszen Németországba utazol a válogatottal. Most nem jött annyira váratlanul ez a meghívó, mint Kazany előtt. Azért előtte picit beszéljünk erről a meccsről. Szerinted mivel nőtt ma az Eger az OSC fölé?

- Azt gondolom, hogy nagyon szervezetten játszottunk és a harmadik negyedben tudtunk egy olyat robbantani, amivel elhúztunk három-négy góllal és ezt már a végén tudtuk tartani.

- Most már nyugodtan beszélhetünk a válogatottról, hiszen jön egy hosszabb szünet, aminek te örülsz, de pihenni nem lesz időd. Hogyan tekintesz most a válogatott összetartásra és az olimpiai kvalifikációs torna elé?

- Nagyon várom és bízom benne, hogy azt a célt, amit kitűzünk magunk elé - természetesen azt, hogy az olimpiai részvételt elérjük - sikerül teljesíteni.

- Mi is ebben bízunk. Sok sikert hozzá a magyar válogatottnak!

(Lejegyezte: Enikő)



Gór-Nagy Miklós az M4-nek


- Érkezik Gór-Nagy Miklós, a vendégek csapatkapitánya. Mi döntött szerinted ezen a mai találkozón? Volt egy üresjárat ott a harmadik negyedben, ez volt az?

- Igen. Azt hiszem, hogy felőrölt minket az első két negyed kemény hajtása, a harmadik negyedben talán fejben nem tudtunk eléggé koncentrálni és egy pár - szerintem buta - hibából az Eger profi módon kihasználta a helyzeteit és már nem tudtunk visszakapaszkodni.

- Beszélgettünk Vincze Balázzsal is arról, hogy ebben a szezonban nem sikerült legyőzni a legnagyobb riválist, akin keresztül a döntőbe lehetett volna jutni. Szerinted valóban van akkora különbség a két csapat között, hogy háromból-három az Eger javára?

- Szerintem viccesen hangzana, ha azt mondanám, hogy nincs. Hiszen látszik, hogy van. Az idén az Eger talán jobban összeállt, mint mi. Nincs mire fogjuk igazából, nem sikerült azt a csapatot összehozni, amit év elején szerettünk volna. Ettől függetlenül a célunk változatlanok maradtak. Úgyhogy most már ez a szezon így alakult. Viszont a harmadik helyet mindenképpen meg akarjuk szerezni.

- Ehhez pedig sok sikert kívánunk Gór-Nagy Miklósnak és az OSC-nek.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Bátori Bence az M4-nek


- Bátori Bence érkezik aki már sok szép sikert megélt itt Egerben. Hát most ez nem tartozik ezek közé, ráadásul OSC-sapkában. Szerinted mivel volt ma jobb az Eger?

- Sok okosságot nem tudok mondani. Jobban játszottak, gratulálok nekik. Összességében úgy érzem, hogy ha az egész bajnokságot nézzük, akkor is megérdemelték, hogy ők jussanak döntőbe. Sajnos nálunk nem állt úgy össze a csapat, mint tavaly. Ezt vissza lehetne vezetni különböző okokra, de most felesleges erről beszélni. Tényleg jobbak voltak. Gratulálok. Sajnos itt a végén, azt kell, hogy mondjam, felőröltek minket.

- Valóban sok nehézség hátráltatta az OSC-t ebben a szezonban. Ennek fényében számodra mennyire csalódás az, hogy nem jutott döntőbe a csapat?

- Ez egy jó kérdés. Nagyon jó kérdés. Most is, ugye, ezen a meccsen, hogyha belőjük azokat a kulcsfontosságú fórokat, nagyon nehéz lett volna, de akkor más lett volna a fekvése, de hát így most mit mondjak... a minimális cél a bajnoki bronzérem és most már azt szeretnénk megszerezni.

- Sok sikert kívánok hozzá Bátori Bencének.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Zalánki Gergő az M4-nek:

- Érkezik Zalánki Gergő akinek szintén gratulálok a győzelemhez. Bajnoki finálé, tavaly nem jött össze, de idén igen. Szerinted mi az Eger titka? Mivel jobb ez az Eger idén, mint tavaly volt?

- Én úgy gondolom, hogy a védekezést sikerült olyan szinten összerakni, hogy ha nem hibázunk bele, akkor egyszerűen nem tudnak gólt lőni. Úgy gondolom, hogy ezt nagyon jól sikerült Norbinak összeraknia és hát Báne is nagyon jól védett. Úgyhogy, úgy gondolom, hogy ez a titok.

- A magyar válogatott az utolsó világversenyére egy balkezes játékossal ment ki, most Vámos Márton mellett ott vagy te is a bő keretben. Hogyan várod, hogyan tekintesz az edzőtábor, az összetartás és akár az olimpiai kvalifikációs torna elé?

- Természetesen várom és nagyon izgatott vagyok és az is biztos, hogy mindent megteszek majd azért, hogy a kvalifikációra is, illetve az olimpiára kijussak, úgyhogy holnap van egy pihenőnapunk, de aztán belecsapunk és csináljuk.

- Csapjatok bele sok sikert hozzá. Köszönjük szépen Zalánki Gergőnek.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Honvéd-BVSC 7:10 (1:2, 2:3, 2:1, 2:4)
G.: Kiss G., Kovács G. 2-2, Kiss B., Simon R., Steinmetz B., ill. Csapó, Pásztor 3-3, Czigány 2, Nagy S., Létay

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Simon Roland gólja

1:1 - Pásztor első gólja

1:2 - Pásztor második gólja

1:3 - Létay gólja

1:4 - Czigány első gólja

Györke véd

2:4 - Kiss Bálint gólja

2:5 - Csapó első gólja

3:5 - Steinmetz Barnabás gólja

Kardos véd

4:5 - Kiss Gergely első gólja

5:5 - Kiss Gergely második gólja

5:6 - Kardos véd, Csapó gólt lő

Györke-védés

5:7 - Nagy Sándor gólja

5:8 - Csapó harmadik gólja

Kardos-védés

Györke ejtést véd

5:9 - Pásztor harmadik gólja

6:9 - Kovács Gergő első gólja

6:10 - Czigány második gólja

7:10 - Kovács Gergő második gólja




- Szervusz Tamás, gratulálok ehhez a győzelemhez. Viszonylag sima volt, nem?

- Volt egy középső rész, amikor úgy éreztem, hogy ránk jött egy pillanatra a Honvéd de azt is éreztem, hogy nem forgott veszélyben a győzelem. Elterveztük, ezért jöttünk, hogy nyerni tudjunk itt, a Honvéd uszodájában. Nem könnyű, láttuk, hogy nagy csapatok is megszenvednek. Azt gondolom, hogy jól felkészültünk, meggyőző volt ez a győzelem és szerintem nagyon értékes is.

- Kit emelnél ki?

- Közhely, de a csapatot emelném ki, mert nagyon egységes volt, betartották azokat, amiket kértem, mentálisan nem csúsztunk ki egy pillanatra sem a mérkőzésből és több jó teljesítmény is volt. Azért ha valakit ki kell emelni, akkor mindenképp az alap egy jó kapus, ami ma megvolt Györke Zsolt személyében, de nagyon sok jó egyéni teljesítmény volt, Czigány Karcsi, Pásztor Matyi, Csapó Miki részéről is. Általában ezeken múlik, ha sok ilyen jó egyéni teljesítmény van, akkor lehet egy ilyen csapatot, mint a Honvéd legyőzni.

- Köszönöm szépen. Gratulálok!

(Lejegyezte: Enikő)




- Szervusz Lajos, egy értékelést kérnék erről a meccsről, amitől gondolom, egy kicsit többet vártál.

- Jóval többet vártam a szezonunk alapján, de sajnos tudomásul kell venni, hogy csapatunk túlteljesített. Ahogy mondtam a múltkor is, az Eger ellen: az ár-érték arányokat nem lehet felülírni. Sajnos még nagyon sok tanulni valója van a társaságnak. Tanulási folyamaton megyünk keresztül, az ilyenek is benne vannak.

- Elfáradtatok a végén fizikailag is?

- Nem, én úgy érzem, hogy lehet rosszul játszani, azzal nincs semmi gond, de bután nem lehet. Ma nagyon bután játszottunk és ennek meg is lett az eredménye. Nem hiszem, hogy elfáradtunk, hanem inkább bizonytalanná váltunk. Azok a dolgok nem jöttek be, amik be szoktak jönni. Egy fiatal társaságnál, úgy érzem, hogy ez teljesen normális.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Csapó Miklós a vlv-nek

- Szervusz Miklós, gratulálok a győzelmetekhez is és a három gólodhoz is! Gondolom, valahogy így képzelted ezt a napot...

- Bíztam benne, hogy így fog sikerülni.

- Mesélj a meccsről!

- Szerintem jól kezdtünk, egyből az elején mi vettük át a vezetést, 5:5-nél felzárkóztak de azt hiszem, hogy utána majdnem végig a kezünkben volt a meccs.

- Hogy láttad a Honvédot, elfáradtak a végére?

- Nem éreztem,  hogy elfáradtak volna. Kialakult a különbség és azt viszonylag stabilan tudtuk tartani a végéig.

- Nagyon biztosan értékesítettétek ma a helyzeteiteket, illetve utánanézve, lehet van, amiket nem dobtatok be, de amik bementek, azok elég határozott lövések voltak.

- Azért volt időnk pihenni az OSC elleni meccsünk után, volt pár nap, amit azt eredmény alapján azt hiszem, hogy hasznosan tudtuk eltölteni. Tudtunk pihenni is, felkészülni is, mindenre jutott idő és ez most a meccsen is látható volt.

- Hogyan tovább?

- Jönnek a következő meccsek és nyilván próbáljuk a legjobb eredményeket elérni. Bízunk benne, hogy minél előrébb végzünk a bajnokságban.

- Köszönöm szépen. Gratulálok!

(Lejegyezte: Enikő)


Kiss Gergely a vlv-nek

- Szervusz Gergő. A góljaidhoz tudok gratulálni de a meccs az elment és szerintem viszonylag simán. Hogyan értékeled?  

- A Keresztfiam kérdezte, hogy hány gólt lőttem? Örült, hogy lőttem két gólt, de ez pont nem számít semmit, ha az ember kikap. Szeretnék az anyaghoz hozzátenni valami érdekeset, vicceset vagy valami pozitívat, de most nem nagyon fog sikerülni, mert szomorú vagyok. Nagyon nagy várakozásokkal kezdtük el a szezont és keményen dolgoztak, fejlődtek a fiúk. Ugyan én már nem fogok fejlődni és Barna se, de a fiúk igen. Aztán jött az a nagyon hosszú szünet az Európa-bajnokság miatt és az teljesen paffra vágott minket. Volt egy jobb Debrecen, egy jobb Eger elleni meccsünk, de igazából nagyon sok volt a rossz meccs és a szétesős meccs, ami nem volt jellemző a csapatra. Most megint egy nagyon hosszú szünet következik, utána megyünk Szolnokra, szétszedjük a Szolnokot, utána megyünk Szegedre, szétszedjük a Szegedet és akkor az ötödik-hatodik helyért játszunk. Ha ez nem valósul meg, akkor legalább egy győzelemre szükségünk lesz Szegeden, nyilván annak van valamennyi esélye de ennél jobban kell játszanunk.

Ha az első szünet paffra vágott minket karacsony környékén, akkor most remélem, hogy a második szünet felhoz. Most kevés a pozitívum, amit el tudok mondani.

  - Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)


A felsőház állása a 6. forduló után:

1. Szolnok 60,
2. Eger 52,
3. OSC 45,
4. FTC 42,
5. Szeged 33,
6. Honvéd 32,
7. BVSC 30,
8. Vasas 24 pont