FACEBOOK

Szolnok-Galatasaray 16:7, OSC-Partizan Belgrád 10:8

Szolnok-Galatasaray 16:7, OSC-Partizan Belgrád 10:8
hozzászólás, 2016.03.12.

B csoportos csapataink is győztek a BL-főtábla szombati fordulójában. Nyilatkozatok, gólok Szolnokról és a Nyéki uszodából.

BL főtábla, 7. forduló

A csoport

Szolnok-Galatasaray 16:7 (4:1, 3:1, 6:3, 3:2)

G.: Varga Dénes 5, Alekszics 3, Varga Dániel 2, Gocics, Madaras, Mezei, Younger, Kis G., Fülöp, ill. Colak, Biyik, Nikics 2-2, Paskovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Címlapfotó: Bugány János/MTI

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Madaras gólja


2:0 - Varga Dénes első gólja

2:1 - Colak első gólja

3:1 - Varga Dániel első gólja

4:1 - Kis Gábor gólja

5:1 - Alekszics első gólja

5:2 - Paskovics gólja

6:2 - Alekszics második gólja

7:2 - Varga Dénes második gólja

7:3 - Colak második gólja

8:3 - Varga Dénes harmadik gólja

9:3 - Mezei gólja

10:3 - Varga Dénes negyedik gólja

10:4 - Biyik első gólja

11:4 - Varga Dániel második gólja

11:5 - Nikics első gólja


12:5 - Gocics gólja

13:5 - Younger gólja

14:5 - Varga Dénes ötödik gólja

14:6 - Biyik második gólja

15:6 - Fülöp Bence gólja

15:7 - Nikics második gólja

16:7 - Alekszics harmadik gólja



Cseh Sándor a Sport TV-nek


- Azt mondják, hogy a kötelező győzelmek néha a legnehezebbek. Ez most nem tűnt nehéznek.

- Nem, nem volt az, de ilyen meccsekben is meg kell találni az értelmet. Örülök, hogy egy ilyen meccsen is nagyon lelkesen bíztattak a szurkolók, köszönjük szépen!

A védekezésre szerettük volna fektetni a hangsúlyt, de hozzáteszem, hogy tizenkettő vagy tizenhárom kiállítást ítéltek ellenünk. Ha ilyen sokszor vagyunk hátrányban, nehéz három-négy gólon tartani egy csapatot. Azt gondolom, hogy kétszer hibáztunk. Egyszer Paskovicsot egy hármas zónában hagytuk lőni, és egyszer Nikics el tudott mozdulni és abból gólt lőtt. Ez a két hibánk volt a meccsen.

- Mi az, amivel a leginkább elégedett vagy? Mondtad, hogy a szurkolók milyen lelkesek voltak, de azt hiszem, hogy a játékosok lelkesedése is fontos, főleg egy ilyen meccsen.

- A játékosok semmi extrát nem csináltak. Fegyelmezetten játszottak, szeretnek vízilabdázni, tudtuk az első negyed után, hogy mi fogunk győzni. Azt gondolom, hogy ez a minimum, amit elvárhatunk egy BL-meccsen: ha tudunk, akkor nyerjünk kilenc-tíz góllal. De ezt a szolnoki játékosok mindig meg is teszik. Tehát összességében elégedett vagyok.

- Akkor úgy tűnik, hogy semmiféle hiányérzet nincs. Ez a meccs körülbelül azt hozta, amit elvártál a csapattól.

- Igen. Nekem nincs hiányérzetem. Olyan sok mérkőzésünk van, nyilván az érződik, hogy általában a nagyobb csapatok hoznak ki egymásból igazán komoly játékot. Azt gondolom, hogy fegyelmezettek voltunk, szimpatikusak voltunk, mindenki csinálta a dolgát. Néha kicsit könnyelműek voltunk, de hát ez így szokott lenni.

- Azt gondolom, hogy belefér egy ilyen meccsen. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Varga Dénes a Sport TV-nek


- Öt gólt szereztél a mérkőzésen. Melyik volt a kedvenc gólod az öt közül?

- Nincs kedvenc gólom. Összességében örülök, hogy magabiztosan tudtunk nyerni és sok gólt tudtunk lőni.

- És sok szép akciógólt szereztetek.

- Igen és hozzá kell tennem, hogy a vártnál is gyengébb Galatasaray érkezett ma hozzánk. A legjobb játékosuk beteg volt, úgyhogy így abszolút kötelező győzelem volt. Még azt is mondhatom, hogy kötelező volt nagy különbséget kialakítanunk.

- Mennyire nehéz ilyenkor a csapatnak felpörögni? Nyilván profik vagytok, mindenki hozza, amit tud, de kell-e ilyenkor valamilyen plusz motiváció, egymást biztatni, hogy srácok, ez mégiscsak egy BL-meccs? És amiről szó volt az elején, hogy ne aludjatok bele az elejébe, amire már volt példa a Galatasaray ellen korábban.

- Én úgy találtam meg a motivációt, hogy van még egy hétfői, Fradi elleni meccsünk, ami lehet, hogy ennél lényegesen keményebb lesz és muszáj, hogy formában maradjunk, illetve a taktikánkat játsszunk, hogy rögzüljenek a dolgok. Nyilván az sem mindegy, hogy mennyi önbizalmat szerez egy ilyen meccsen az ember.

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok a folytatáshoz!

(Lejegyezte: Enikő)


OSC-Partizan Belgrád 10:8 (2:3, 2:1, 5:2, 1:2)
G.: Salamon 4, Bátori 3, Decker Á., Kovács G., Gór-Nagy, ill. Szubotics 4, Gielen, Drasovics, Gogov, Jaksics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (M4 Sport):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.


Vincze Balázs az M4 Sportnak


- Érkezik ide Vincze Balázs, akinek gratulálok a győzelemhez. Meglett a két gól, meglett a győzelem, a minimális elvárást teljesítette az OSC, egy kicsikét hullámzó mérkőzésen. Hogy tetszett?

- Igen. Igazából az eleje meg a vége volt az, ami kevésbé sikerült. Az elején a ritmust fölvenni, a végén pedig azokat a lehetőségeket, amik adódtak, és amikkel szerencsére a mérkőzés középső szakaszában éltünk, akkor nem tudtuk gólra váltani. Nagy öröm, hogy végre játszottunk egy olyan mérkőzést, amelyben a középső szakaszban, ami eldönthet egy mérkőzést, ott 1:4-ről fordítottunk 9:6-ra, tehát gyakorlatilag egy 8:2-es periódust csináltunk, amivel akár le is zárhattuk volna a meccset, de a végjátékot már nem tudtuk annyira úgy hozni, mint ahogy ezt a középső periódust. Nagyon örülök, hogy amikor följött a Partizan 9:8-ra, újítani tudtunk, még hogyha mázlis góllal is, de ugye a jó teljesítményhez szerencse is kell és szerencsére ma ez megadatott nekünk.

- Van idő örülni? Hiszen holnapután egy fontos mérkőzés lesz - vagy mostantól arra koncentrál a vezetőedző?

- Örülni mindig van idő, azt gondolom, azt nem szabad elvenni senkitől, csak az öröm hosszúsága nagyjából a lefekvésig tart. Ki kell pihenni ezt a meccset és elindítani az Eger elleni derbit. Ők is kiélezett mérkőzést játszottak, mi is, majd meglátjuk, hogy ott hogy tudunk teljesíteni.

- Mindenesetre gratulálok a győzelemhez Vincze Balázsnak.



Salamon Ferenc az M4-nek


- Egy salamoni döntés született a mérkőzésen - tudom, hogy nagy közhely, de hát most muszáj voltam elsütni. Salamon Ferenc áll itt velem szemben, aki négy gólt szerzett, négy nagyon fontos találatot. Egy olyan mérkőzésen, amiről azt hittem egyébként, hogy a kilencedik góllal el is dől, ott a te góloddal a harmadik negyed végén, de a végén azért még tartogatott izgalmakat ez a mérkőzés. Ilyenre szmítottatok?

- Igen, valóban hasonló meccsre számítottunk, ismerjük őket, egy fatal társaság, nagyon jól képzett játékosokból áll, egy nagyon jó edzővel a parton. Belgrádban is hasonló mérkőzés lehetett volna, ha egy kicsit pontosabbak és nyugodtabban vagyunk bizonyos helyzetekben. Ezt ma tudtuk kamatoztatni.

- A revans megtörtént? Hiszen kérdeztük itt a mérkőzés előtt, hogy egyáltalán arra készültetek.

- Hát persze, mindig van bennünk egy ilyen, hogy ha oda-visszavágó mérkőzések vannak, de nem szabad, hogy ez elvigyen minket egy negatív irányba, ugyanakkor ezt föl kell használni.

- Fizikálisan hogy vagytok? Hiszen holnapután jön egy igencsak fontos mérkőzés.

- Bírni kell. Ezért edzünk nap mint nap, hogy ezt a terhelést tudjuk továbbvinni. A rájátszás sose könnyű, fel kell nőni a feladathoz. Ma éjszaka pihenünk, holnap edzés, hétfőn Eger.

- Gatulálok a győzelemhez Salamon Ferencnek és a gólokhoz!


A csoport harmadik szombati mérkőzésén:

Dubrovnik-Pro Recco 5:5 (1:2, 3:3, 0:0, 1:0)

G.: Perrone 3, Garcia, Obradovics, ill. Sukno 2, Di Fulvio, Prlainovics, F. Filipovics

A csoport állása hét forduló után:

1. Pro Recco 16,
2. Jug Dubrovnik 16,
3. Szolnok 15,

4. OSC 9,
5. Partizan Belgrád 6,
6. Galatasaray 0 pont