FACEBOOK

Tizenhatan készülhetnek Triesztre

Tizenhatan készülhetnek Triesztre
hozzászólás, 2016.03.09.

Benedek Tibor 16-os keretet hívott össze, ebből kerül ki a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán részt vevő magyar válogatott.

A keret:

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor, Lévai Márton - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Ez az utolsó lehetőségünk, hogy kijussunk az olimpiára ezért természetesen az volt a fő szempont a válogatásnál, hogy olyan csapatunk legyen Triesztben, amely ki tudja vívni a riói részvételi jogot. Ez létkérdés. Van azért olyan szempont is, hogy szeretnék még mindig lehetőséget adni fiataloknak, akár az olimpia távlatában is. Egy picit megint változtattam, mint mindig, azért, hogy minél jobban lássam, kiknek marad igazából lehetőségük majd csapatba kerülni az olimpiára.

- Korábban két ember kiesése okozott nagy meglepetést, Szivós Mártoné és Madaras Norberté. Szivós most viszakerült, Madaras nem. Mi az ok az egyiknél és mi a másiknál?

- Szivós Marci más pozícióba került visza, bekkelni is fog amellett, hogy valamennyit játszik majd a szélén is. Madaras Norbiról pedig azt gondolom, ha neki van lehetősége, akkor inkább az olimpiára, mint mostanra.

- Tehát ez akkor nem azt jelenti, hogy ő lemondhat az olimpiáról.

- Nem. Nem azt jelenti.

- Viszont ez felveti azt a kérdést, hogy egy csapatjátékban, ahol sokat számít az öszeszokottság, fontos a begyakorolt figurák rutinszerű játszása, az ilyesmi lehetséges-e. Tehát ő "vésztartalék" vagy figyeled, hogy aki a helyére kerül, jobb-e?

- Nem mondanám, hogy vésztartalék. Szeretném még mindig kipróbálni, hogy a fiatalok hogy szerepelnek rossz kéz oldalon és ennek függvényében látjuk majd meg, hogy a nyári keret hogy alakul. Nyilván Madaras Norbinál az összeszokottsággal nincs gond, hiszen évek óta együtt játszik ezekkel a játékosokkal a Szolnokban is, a válogatottban is, az összeszokottság kérdése nem lesz akadály.

- Gór-Nagy nincs a keretben, egy klasszikus álló bekket látok, ez esetleg valamilyen játékstílusbeli változást is jelent?

- Minimálisat, igen.

- A felkészülés során két olyan válogatottal gyakoroltok együtt, amelyek szintén érdekeltek az olimpiai selejtezőtornán. Sőt, az egyikkel, a németekkel elképzelhető, hogy találkozunk is Triesztben, kik-ki meccsen, pontosan az olimpiai részvételért. Ez nem veszélyes kicsit? Így akartad vagy ezek a programok már korábban le lettek kötve?

- Nem, ezt már a sorsolás után kötöttük le. Nem ismerjük a német csapatot, de nem érzem, hogy ennek lenne különösebb jelentősége. Nem tartom rossznak ezt a felkészülést.

- Nyilván 16-an mennek Németországba, és utána edzenek itthon a spanyolokkal. Mikor hirdeted ki a Triesztbe utazó csapatot?


- Valószínűleg a spanyolokkal vívott itthoni kétkapu után.

- Köszönöm szépen. Jó felkészülést!


A riói olimpián 12 csapat vesz részt. Már biztos indulók: Szerbia, Horvátország, Görögország (a tavalyi kazanyi vb első három helyezettje), Japán (az ázsiai selejtezőtorna győztese), USA (a Pánamerikai Játékok győztese), Montenegró (a belgrádi Eb ezüstérmese) és Brazília (a rendező jogán). Egy csapat jön még Óceániából, feltehetően Ausztrália.

A fennmaradó négy helyért 12 csapat küzd meg Triesztben, értelemszerűen a torna első négy helyezettje vehet részt az olimpián.

A sorsolással kialakított két csoport:

A csoport: Magyarország, Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia, Szlovákia

B csoport: Olaszország, Kazahsztán, Dél-Afrika, Spanyolország, Németország, Hollandia

A magyar csapat mérkőzéseit tudomásunk szerint az M4 sport közvetíti, a vlv végig a helyszínről tudósít.

A csoportkör magyar meccsei:

Április 3., vasárnap

Franciaország-Magyarország

Április 4., hétfő

Kanada-Magyarország

Április 5., kedd

Magyarország-Románia

Április 6., szerda

Oroszország-Magyarország

Április 7., csütörtök

Magyarország-Szlovákia

A csoportokból az első négy helyezett kap lehetőséget az olimpiai részvételért folyó harc folytatásra, s természetesen a negyeddöntők párosítása már tükrözi az addigi eredményeket: a két csoportelső a másik csoport negyedik helyezettjével, a csoportmásodikok csoportharmadikkal küzdenek. Ezeken a ki-ki meccseken dől el - április 8-án, pénteken - az olimpiai kvalifikációk sorsa.

A riói csoportok összetételét a torna befejezése után, még Triesztben alakítják ki sorsolással.

A TRIESZTI TORNA TELJES MENETRENDJE