FACEBOOK

Felsőházi eredmények - Dráma a Kőér utcában

Felsőházi eredmények - Dráma a Kőér utcában
hozzászólás, 2016.03.08.

A keddi teljes forduló eredményei, nyilatkozatok, gólok a fantasztikus utolsó másfél másodpercet (két gólt) hozó Honvéd-Eger meccsről.

Bajnoki felsőház, 5. forduló

Szeged-FTC 7:8 (1:1, 2:6, 2:0, 2:1) - A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

G.: Chilkó 3, Varga II. Zs., Manhercz K., Palotás, Seman, ill. Nyéki, Marnitz G., Swift 2-2, Tóth M., Avramovics

Vasas-Szolnok 3:19 (1:4, 2:4, 0:3, 0:8)
G.: Burián, Delgado, Szarics, ill. Vámos 5, Varga Dénes 4, Fülöp, Mezei, Madaras 2-2, Kis G., Varga Dániel, Gocics, Alekszics

BVSC-OSC 11:16 (2:3, 4:4, 2:4, 3:5)
G.: Pásztor 3, Mátyok, Csapó, Létay 2-2, Kovács P., Török B., ill. Német T., Juhász, Gór-Nagy 3-3, Drasko Brguljan 2, Bátori, Jehedüs, Kovács G., Salamon, Graham

Honvéd-Eger 11:11 (2:4, 4:2, 2:2, 3:3)
G.: Kovács G. 6, Illés 2, Simon A., Fazekas, Fejős, ill. Szivós 4, Bedő 2, Erdélyi, Hárai, Lőrincz Angyal, Hosnyánszky

A meccs végén, 10:10-es állásnál Szivós Márton vezetést szerzett az Egernek, 1,5 másodperc maradt hátra. Középkezdéskor a hazaiak hátratették a labdát Kovács Gergőnek, aki a vízből kiemelkedve, jóval a félpályán túlról gólt lőtt, s ezzel egyenlített. Ez volt a hatodik gólja a találkozón.

AZ EGRIEK SZERDÁN DÉLUTÁN HIVATALOSNAK TEKINTHETŐ ÁLLÁSFOGLALÁST TETTEK KÖZZÉ HONLAPJUKON A GÓLLAL KAPCSOLATBAN

VLV-VIDEÓK

0:1 - Szivós első gólja

0:2 - Hárai gólja

György Dávid véd

0:3 - Bedő első gólja

1:3 - Illés első ötméteresgólja

1:4 - Szivós második gólja

2:4 - Fejős gólja

Hárai érvénytelenített gólja

Mitrovics véd

2:5 - Bedő második gólja

3:5 - Kovács Gergő első gólja

4:5 - Kovács Gergő második gólja

5:5 - Kovács Gergő harmadik gólja

6:5 - Kovács Gergő negyedik gólja

6:6 - Szivós harmadik gólja

Kimaradt egri helyzet

7:6 - Kovács Gergő ötödik gólja

7:7 - Lőrincz Bálint gólja

7:8 - Angyal gólja

8:8 - Fazekas gólja

Dávid György-védés

8:9 - Hosnyánszky gólja

9:9 - Illés második ötméteresgólja

10:9 - Simon Adrián gólja

10:10 - Erdélyi gólja

10:11 és 11:11, Szivós negyedik és Kovács Gergő hatodik gólja



Vad Lajos a waterpolo.hu-nak és a vlv-nek:

- Szervusz Lajos! Ez gyakorlatilag olyan, mintha nyertetek volna, szinte... Nagyon izgalmas meccs volt, értékelést kérek!

- Végre egy cenzúrázatlan honlap, ahol meg tudok szólalni. A győzelem az nem győzelem, sajnos döntetlen, de nekünk persze, én úgy érzem, hogy nekünk egy Euroliga-csapat ellen egy ilyen mérkőzést játszani..., szerintem ez óriási élmény volt a srácoknak. Ugye, még mindig fiatal a csapat, a két nyugdíjast kivéve, de fantasztikus volt, amit csináltak, akaratban, hozzáállásban, mint csapat. Azt megint kiemelném, hogy volt egy-két fantasztikus egyéni teljesítmény.

- Őszintén mondd meg, mindjárt az elején elmenet az Eger, valahogy nem tűnt úgy, hogy lehet bármilyen keresnivalótok - reménykedtél?

- Nem szoktam reménykedni, ne haragudj. Nem, megmondom őszintén, azt vártam, hogy egy jó meccset játszunk. Elment az Eger, a múlt évben is elment, amikor Egerben nyertünk. Akkor is 4:1-re ment el, én úgy érzem, hogy abszolút pariban voltunk a mai mérkőzésen.

- Kit emelnél ki?

- Szívem szerint mindenkit, ugye a csapatot, de amit ma Kovács Gergő művelt, az valami fantasztikus volt, Gyurika a kapuban fantasztikus volt. Illés Sanyi amit a védekezésben művelt, és oda mert állni két büntetőhöz is, és be is lőtte - de a csapatot!

- Lajos, köszönöm szépen, jó ünneplést!


- Azt nagyon szépen köszönöm, hogy végre valaki megkérdezte, hogy kit emelnék ki. Nagyon szépen köszönöm!

- Nincs mit, máskor is!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Kovács Gergő a vlv-nek

- Szervusz, Gergő. Szívből gratulálok a mai teljesítményedhez és a csapatod pontszerzéséhez. Szerintem, amikor valaki elkezd vízilabdázni, valami ilyesmiről álmodozik, hogy egyszer egy ilyen meccse legyen. Hogy keltél ma fel?

- Köszönöm a saját nevemben és a csapat nevében a gratulációt. Minden meccsnek megpróbálok úgy nekimenni, hogy pontot szeretnék szerezni, ha erősebb, ha gyengébb az a csapat. És ma összejött a csapatnak, úgy érzem. Szerencsénk is volt és tényleg minden összejött. Itt a végén kaptunk egy gólt egy másodperccel a vége előtt és még sikerült egyenlíteni, ez álom a csapatnak.

- Beszéljünk egy kicsit a te sikeres akcióidról. Minden volt itt, mint a wurstliban. Mit emelnél ki, melyik gól tetszett a legjobban - neked?

- Minden gólnak egyaránt örülök, amit tudok a csapatnak szerezni és amit szerzünk, a többiek is. Hát..., az utolsónak örülök, de ez akkora szerencse volt, hogy félpályáról bemegy..., főleg így, hogy az utolsó másodpercben volt a gól, ennek örülök a legjobban.

- Ez nyilván emlékezetes, de a többi is szép volt, remélem, meg tudjuk nézni mind. Hogy érzed magad a Honvédban, fejlődtél-e?

- Jól érzem magam nagyon a Honvédban. Jó a társaság, jó a csapat, ilyen meccseket tudunk játszani, hogyha összejön a csapatnak. Remélem, a továbbiakban is sikerül még meglepetést okoznunk.

- Láttad a szemed sarkából a szemben lévő kapu jobb oldalát, hogy ott ül Benedek Tibor?

- Nem láttam..., szerencsére. Ezt tudva is örülök, hogy így sikerült ez a mérkőzés, de nem fordítok túl nagy figyelmet erre jelen pillanatban.

- Köszönöm szépen, gratulálok és jó ünneplést kívánok!



A felsőház állása a középszakasz öt fordulója után:

1. Szolnok 57,
2. Eger 49,
3. OSC 45,
4. FTC 42,
5. Honvéd 32,
6. Szeged 30,
7. BVSC 27,
8. Vasas 24 pont


A Kőér utcában a bemutatásnál a Honvéd vezetői emléktárggyal köszöntötték az 500. bajnokiját játszó, háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergelyt