FACEBOOK

Mi történt? - Megkérdeztük a brutalitásért kiállított Decker Ádámot

Mi történt? - Megkérdeztük a brutalitásért kiállított Decker Ádámot
hozzászólás, 2016.03.06.

A Szolnok-OSC meccs harmadik negyedének végén, 9:8-as állásnál brutalitás miatt kiállították Decker Ádámot, az OSC játékosát. Ötméteres és négyperces OSC-emberhátrány következett, (ezzel el is dőlt a meccs,) a válogatott védőre pedig automatikusan kétmeccses eltiltás vár. Megkérdeztük, hogy mi történt, sőt, meg is mutatjuk.

DECKER ÁDÁM (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Labdát szereztünk, majd el akartam szakadni a védőmtől, amikor erős mozdulattal nyakon vágott és befogta a fejemet, talán a másik kezével is eltalált utána. Mivel gyorsan történt és nem jött ítélet, ezért a magam módján próbáltam szabadulni. Sajnos túl keményre sikerült a kakaskodás, amit páros kiállítás követett (ezt magamban jogos döntésnek éreztem). Ezután mégis megállt a játék, mert utólag az én megmozdulásomat brutalitásnak minősítették a játékvezetők és ezzel büntetőt dobhattak ellenünk, a csapatom pedig 4 percre hátrányba került. Ezzel szerintem eldőlt a mérkőzés.

Nem vitatom, eltaláltam a szolnoki játékost, de biztos vagyok benne, hogy a csetepaté kezdetén én tiszta ütéseket kaptam. A meccs után megkérdeztem a játékvezetőket, hogy mit láttak, miért csak az én büntetésem lett végleges? Vogel Gábor teljesen korrekten vázolta nekem a döntését, miszerint a túloldalról csak az én ütésem látszott, vagy csak arra kapta oda a tekintetét és ezért sétált át módosítani az első ítéletet. Sajnos lehet, hogy valóban nem látszott az első ütés, és most pórul jártam, hogy az enyém viszont igen. Szerencsére komoly sérülés nem történt. Ezúton is elnézést kérek a csapatomtól, hogy egy ilyen szituációval dőlt el a rangadó.

- A televízió felvételéből elég jól látható a történet eleje, igaz, csak az. Ennek alapján elképzelhető, hogy kezdeményezitek a kétmeccses automatikus eltiltásod felülvizsgálatát?

- Ha nem is látszik az én reakcióm, akkor is jogos az ítélet, nincs mit szépíteni. Amit a helyszínen vitattam, az a kezdeményező fél enyhébb büntetése. Én ezzel le is zárnám, a továbbiakat majd Balázs (Vincze Balázs vezetőedző - a szerk.) értékeli, mérlegeli az esetleges lehetőségeket.

VLV-VIDEÓ (M4):


M4-videó az MTVA felszólítására eltávolítva.


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉKŐZÉSRŐL

TUDÓSÍTÁS NYILATKOZATOKKAL ÉS A MECCS ÖSSZES GÓLJÁVAL