FACEBOOK

Szolnok-OSC 13:10

Szolnok-OSC 13:10
hozzászólás, 2016.03.05.

Rangadóhoz méltó mérkőzésen győzött a Szolnok otthon az OSC ellen. Nyilatkozatok, gólok Szolnokról és a nap további eredményei.

Bajnoki középszakasz

Felsőház, 4. forduló


Eger-FTC 15:7 (2:2, 3:2, 6:2, 4:1)
G.: Szivós 4, Biros, Angyal, Hosnyánszky, Cuckovics 2-2, Erdélyi, Lőrincz, Vapenszki, ill. Tóth M. 4, Marnitgz G. 2, Roach

Vasas-BVSC 7:7 (1:1, 0:1, 3:3, 3:2)
G.: Bóbis, Gyárfás T. 2-2, Burián, Takács B., Delgado, ill. Ambrus F., Nagy Á., Nagy S., Szabó Bendegúz, Mátyok, Czigány, Török B.

Honvéd-Szeged 7:8 (2:1, 2:2, 1:3, 2:2)
G.: Kovács G., Kiss G. 2, Kiss B., Borsós, Simon R., ill. Manhercz K. 4, Kunac 2, Seman, Varga II. Zs.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük Varga Péternek, a ContiTech-Szeged Diapolo vezetőedzőjének a mérkőzés felvételét.

1:0 - Kovács Gergő első gólja, ötméteres

1:1 - Manhercz Krisztián első gólja, ötméteres

Kimaradt Honvéd-helyzet

2:1 - Kiss Gergely első gólja

2:2 - Kunac első gólja

Meixner véd

3:2 - Borsós gólja

György Dávid véd

3:3 - Kunac második gólja

4:3 - Kiss Bálint gólja

4:4 - Manhercz Krisztián második gólja

4:5 - Manhercz Krisztián harmadik gólja, ötmétres

4:6 - Manhercz Krisztián negyedik gólja

Kimaradt Honvéd-lehetőség

5:6 - Kovács Gergő második gólja

Közjáték - holtidőben

5:7 - Seman gólja

5:8 - Varga II. Zsolt csavargólja

6:8 - Simon Roland gólja

7:8 - Kiss Gergely második gólja


Szolnok-OSC 13:10 (3:3, 3:3, 4:2, 3:2)
G.: Varga Dénes 3, Madaras, Vámos 2-2, Kis G., Alekszics, S. Mitrovics, Hangay, Younger, Varga Dániel, ill. Bátori 4, Kovács G. 2, Decker Á., Német T., Drasko Brguljan, Juhász Zs.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (M4):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.



Cseh Sándor az M4-nek

- 13:10-re nyert a Szolnok az OSC ellen. Itt áll már mellettem Cseh Sándor, a hazaiak vezetőedzője. Gratulálok a győzelemhez! Azért jó lett volna, ha gólokkal dől el mérkőzés, illetve azokkal dőlt el, csak arra gondolok, hogy amíg nem volt a négyperces kiállítás, addig ez egy ki-ki mérkőzés volt. Értékeljük addig ezt az összecsapást. Volt addig izgulni valója a Szolnoknak?

- Ha a meccset nézzük, akkor nyilván volt, ez egy szoros meccs volt. Nem jó érzés, amikor négy percre kiállítanak egy ellenfelet és hogy egy ilyen jól küzdő, jó csapat, mint az OSC, négy percig nehéz szituációban van, ugyanakkor láttuk a sérülést is, hogy nagyon komoly volt. Nem is nagyon akarok ezzel foglalkozni.

Szerintem az OSC-seken látszott, hogy minden mindegy alapon, nagyon precízen, nagyon jól játszottak. Mi pedig nagyon küzdöttünk, de az első két negyedben idegesek voltunk. Egy nagyon picikét az volt az érzésünk, én is azt mondtam, hogy küzdünk valamiért, de igazából miért akarunk úgy küzdeni, mint az OSC, nekünk ez nem annyira fontos.

Azt gondolom, hogy valamilyen szinten fair play-díjasok is vagyunk, - bár hülye ez a kifejezés, - mert megcsinálhattuk volna azt, hogy odaadjuk a pontokat az OSC-nek és az Egerrel döntsék el, hogy ki jut a döntőbe. Mi győzni akartunk, de az első két negyedben szétszórtak voltunk.

- Akkor, amiről beszéltünk, lehet, hogy az a nyugodtság mégis idegességbe fordult? Mármint, hogy a mérkőzés előtt a Szolnok volt az, amely kevesebbet veszíthetett.

- Úgy láttam, hogy fizikálisan ott voltunk, nagyon akartunk és hajtottunk, de ami ránk amúgy nem jellemző, hogy amiket megbeszéltünk előtte egy vagy két nappal, azok a hibák előjöttek. Pont olyan szituációban kaptuk a gólt, amit megbeszéltünk és azokat nem csináltuk meg jól, amiket megbeszéltünk. Tehát inkább a koncentráció volt nagyon hiányos ezekben a taktikai dolgokban.

- Azért ezt a mérkőzést megnyerte a Szolnok. Gratulálok Cseh Sándornak a győzelemhez és a továbbra is hibátlan mérleghez.

(Lejegyezte: Enikő)



Vincze Balázs az M4-nek


- Érkezik ide Vincze Balázs, aki egy nagy kört tett, hogy picikét összeszedje magát és lenyugodjon. Mondtam már Sanyinak is, hogy jó lett volna, ha ez a mérkőzés a játékkal dől el. Akkor bontsuk ketté az összecsapást a harmadik negyed végéig, mert addig, azt gondolom, hogy az OSC abszolút partiban volt. Azt látta amit tervezett?

- Igen, partiban voltunk. Amit tudok mondani ezzel a meccsel kapcsolatban, az az, hogy le a kalappal a Szolnok csapata, játékosai és edzője előtt, mert remekül felkészültek és le a kalappal az én csapatom előtt, mert mindent megpróbáltunk megtenni. Ugye az Eger-meccsből okulva, már nem csak vízilabdázni, hanem keményebben játszani is szerettünk volna. Ez a mai meccs megmutatta, hogy se vízilabdázni, se keményen játszani nem tudunk, mert a keménységünk az ezek szerint durvaságba csap át, a játékunk meg abban a fázisban nem elég hatékony, amikor kellene, bár sokkal tovább és sokkal jobban partiban voltunk ezen a mérkőzésen, mint eddig bármikor. Leginkább azért, mert volt a kapuban egy Bisztritsányi, aki úgy védett és végre volt egy Bátori, aki igenis vitte hátán a csapatot és amikor kellett, akkor gólokat tudott lőni. Ez kell nekünk, keményen játszani és, hogy Bátori, Bisztritsányi mellé a többiek is extra vagy annál is jobb teljesítményt nyújtsanak. Ez ma, én úgy érzem, hogy ennél a két, három játékosnál volt meg, ahogy meglesz majd a többinél is, mert egy Szolnok ellen nem elég, két játékosnak vagy háromnak jól játszani vagy kimagaslóan, nyolcnak kell. Tudtuk ezt szezon kezdetén, amikor elolvasta az ember az egyik játékosállománynak a keretét meg a másikét, hogy ilyen játékosok ellen nekünk extrát kell nyújtani. Ma közel voltunk hozzá, legalább nem dőlt el a második negyed közepén, hogy hattal ment a Szolnok. Ez egy férfias mérkőzés volt, de még egyszer mondom, hogy leginkább a két csapat az, amit dicsérni tudok.

- Elúszott a hajó? Ami a döntőbe vezetett volna az OSC-nek?

- Semmiképpen nem úszott el, bár Decker Ádám, az egyik "kamu centerünk" most pihenőre vonul. Nem lehet ott se a BVSC ellen, se az egri visszavágón. Meg tudok nyugtatni mindenkit, hogy nem adjuk föl.

- Köszönöm szépen. Jó munkát kívánok a továbbiakban is Vincze Balázsnak és az OSC-nek.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÉNES (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Összességében örülök, hogy meg tudtuk nyerni a meccset, még ha szorosabb is lett, mint amire számítottam. Jól küzdött az OSC, mi meg, úgy érzem, hogy főleg védekezésben időnként a tudásunk alatt teljesítettünk, amit inkább úgy hívnék, hogy koncentráltságbéli hiány. Szerintem az lehetett ennek az oka, hogy kevés az erős, színvonalas meccsünk a szezonban. Elrontottunk néhány olyan dolgot, amit egy OSC szintű csapat kihasznál. Az is látszott ma, hogy a tévés meccs mindenkiből kihoz valami extrát, van akiből csak a szereplési vágyat.

- Mi az, amivel különösen elégedett vagy?

- Egy dolgot emelnék ki: a négyperces kiállítást jól ki tudtuk használni. Gyorsan realizáltuk, hogy minden támadást ki kell használni és egy nagyon "alapjátékot" követve felül tudtunk kerekedni az OSC védelmén abban a négy percben.

- Azzal meg is nyertétek. Durvább meccs volt, mint amilyen szokott lenni a két csapat között?

- Engem nem ért atrocitás, de tudom, hogy van olyan játékosunk, akinek fölszakadt az álla.

- Mitrovics volt.

- Igen.

- A légkör mennyire volt feszült a vízben?

- Az OSC nagyon meg akarta mutatni, kihozta magából talán a maximumot. Jó volt a légkör, hajtós volt a meccs. Szerintem elkerülhető gólokat kaptunk, és emiatt lett szoros.

- Elégedett vagy azért?

- Igen, elégedett vagyok.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


BÁTORI BENCE (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Szerintem fantasztikusan játszottunk, dicséret illeti az egész csapatot. A végén, az utolsó negyedben sajnos elfogytunk, gyakorlatilag mindenhogy. A Szolnok pedig egy klasszis csapat, és azt a lehetőséget, ami adódott, kíméletlenül kihasználta.

- A meccs közben nagyon sokáig nagyon jól tartottátok magatokat, nem is volt még olyan meccsetek a Szolnokkal, amelyiken ilyen sokáig tudtátok magatokat tartani.

- Igen, ilyen sokáig nem tartottuk magunkat, de azért tavaly is volt olyan, hogy 4:1 volt ide, a bajnoki döntő harmadik meccse, és onnan kaptunk ki.

Erre készültünk. Ha úgy vesszünk, nekünk a Szolnok ellen nincsen vesztenivalónk, úgy is játszottunk, de hát sajnos még így is kicsit hamarabb lett vége, mint kellett volna.

- Ez minek tulajdonítható? Gyengébbek a játékosaitok? Vagy kevesebb jó játékosotok van, a kispad rövid?

- Szerintem azzal nem árulok el nagy titkot, hogy centergondjaink vannak, bár nem szívesen beszélek erről. Azért azt látni kell, hogy ez a Szolnok jobb csapat. Tényleg nagyon jók, minden poszton világklasszis játszik náluk, főleg Szolnokon jobbak és ezt ma is kihozták.

- Egy meccsen azért talán meg tudjátok őket verni, egyszer majd...

- Így van!

- De ez nem most lesz, a bajnoki döntőben… Vagy szerinted van esélyetek még?

- Nagyon kicsi, reális esélyünk szinte már alig van, de azért célként tűzzük ki magunk elé, hogy az összes meccset megnyerjük, amit most játszani fogunk, a még hátralévő időszakban.

- Most egy furcsa helyzet van, hiszen a BL-ben sincs esélyetek és a bajnokságban sem. A hátralévő időszakban az eredményességi cél az, hogy a bronz meglegyen?

- Igen, ez az alap. Így is indultunk el év elején, hogy a cél a döntőbe jutás, de a minimális elvárás a bronzérem, és természetesen most ez lehet a célunk. A BL-ben pedig most jön a Partizan, akik ellen van törleszteni valónk, nem is kevés, meg szeretnénk őket verni, és meg is fogjuk, és emellett van két olyan meccs, amelyen, azt gondolom, hogy bravúr lenne nyerni, a Szolnok és a Recco. Aztán lesz a Dubrovnik-meccs, velük az első mérkőzés  sem volt lefutott, és ez sem lesz az.

- Visszatérve a mai meccsre, a saját formáddal hogy vagy megelégedve?

- Jól ment a játék, örülök neki. A társak ilyen helyzetbe hoztak. Akkor lennék boldog, hogyha nyertünk volna, így azért nem az igazi.

- Bence, köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)

Az állás a 4. forduló után:

1. Szolnok 54,
2. Eger 48,
3. OSC 42,
4. FTC 39,
5. Honvéd 31,
6. Szeged 30,
7. BVSC 27,
8. Vasas 24 pont


Alsóház, 2. forduló

Március 5., szombat

KSI-Kaposvár 7:11 (1:2, 2:4, 1:3, 3:2)
G.: Miklós L. 3, Boros T., Lévai, Teleki, ill. Vindisch, Berta, Polovic 2-2, Sántavy, Dobos, Juhász-Szelei, Kovács O., Nikolov

Tatabánya-UVSE 9:9 (1:4, 3:2, 3:2, 2:1)
G.: Francsics 3, Regős, Salamon A. 2-2, Kiss Gy., Mocsári, ill. Dávid Z. 5, Tóth Z., Szatmári, Korényi, Szentesi Á.

Debrecen-Szentes 18:13 (4:3, 7:5, 4:0, 3:5)
G.: Kállay 4, Müller, Mora 3-3,  Halek, Babay, Kuncz T., Szőke, Süveges, Fekete G., Smitula, Pataki, ill. Nagy M. 3, Hegedűs B., Weszelovszky, Lukács D. D. 2-2, Farkas, Somogyi, Bocskay, Pellei

Miskolc-Pécs 9:8 (2:1, 5:1, 1:3, 1:3)
G.: Petkovics 3, Nyegovan, Milicsics 2-2, Hegedűs I., Jakab, ill. Basara 4, Surányi 2, Horváth Zs., De Blasio

Az állás a 2. forduló után:

9. Debrecen 26,
10. Miskolc 22,
11. Szentes 17,
12. Kaposvár 13,
13. UVSE 10,
14. Pécs 9,
15. Tatabánya 5,
16. KSI 3 pont